MILIEUVRIENDELIJKE DRUKKERIJ

Artega Drukwerk is sinds oprichting nauw betrokken in milieuvriendelijk produceren en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Printen en drukken kunnen volgens onze visie op een milieuvriendelijke wijze in combinatie met het aanbieden van goedkoop drukwerk van top kwaliteit GECERTIFICEERD PAPIER

Artega Drukwerk gebruikt voor al de op internet aangeboden producten uitsluitend milieuvriendelijk gecertificeerde papiersoorten. Zo zijn alle papier soorten waar Artega Drukwerk op bedrukt en print uit verantwoordelijk beheerde bossen. Artega is momenteel zelf ook bezig met een officiƫle certificering.

MILIEU AFBREEKBARE BIO INKTEN

Voor de productie van al onze offset producten gebruikt Artega Drukwerk uitsluitend BIO inkten. Tevens maken we bij alle productiemethodes gebruik van volledig milieu afbreekbare inkten. CHEMIELOZE CTP

Artega Drukwerk maakt onderscheid tussen conventionele offset platen. Dat zijn platen die met behulp van een film door een sterke ultraviolette lamp belicht moeten worden (plaatkopie), en computer-to-plate (CTP) waarbij de offsetplaat met behulp van een computergestuurde laserstraal belicht wordt. Artega Drukwerk gebruikt uitsluitend CTP platen voor de offset productie van drukwerk. Niet alleen wordt op de laatste manier de tijd en arbeid kostende plaat kopie overbodig, ook is de kwaliteit van het uiteindelijke drukwerk hoger en stabieler. Veel offset drukkerijen maken nog gebruik van CTP ontwikkelaars met chemie. Artega Drukwerk daarentegen gebruikt uitsluitend chemieloze CTP voor de offset productie van drukwerk. Meer over offset drukken

CO2-NEUTRAAL PAKKETTEN EN POST VERZENDEN

Artega Drukwerk werkt bewust samen met TNT in verband met het CO2-neutraal verzenden. TNT is het bedrijf dat niet alleen uiterst betrouwbaar is als het gaat om pakketten en post verzenden. Maar TNT verzend tevens CO2-neutraal en compenseert de CO2 uitstoot. Meer informatie op de website van TNT .

PAPIER EN REST AFVAL SCHEIDEN

Al sinds oprichting heeft Artega Drukwerk alle office en productielocaties ingericht om afval te scheiden. Het papier word gescheiden van het restafval en voledig gerecycled door RENES .

MINIMAAL PAPIER VERLIES

Artega Drukwerk koopt al het papier voor offset drukwerk en digitale print producties in op het formaat per productie. Zo sparen we niet alleen financieel veel geld, maar minimaliseert Artega Drukwerk hiermee het papier snij afval.

100% GROENE STROOM

Tot slot maakt Artega Drukwerk sinds 2005 gebruik van OXXIO 100% groene stroom. Oxxio levert aan huishoudens en ondernemers 100% groene stroom tegen een scherp tarief. Deze groene stroom wordt opgewekt met behulp van wind- en waterkracht, de schoonste vormen van duurzame energie.

© 2018-2019 ArtegaWeb. Alle rechten voorbehouden.